Νέα

Παιχνίδια για ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει μέσο έκφρασης και θεραπείας για τα παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι κατανοούν τον κόσμο και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. Για εμάς τους ενήλικες αποτελεί ένα βοηθητικό μέσο ώστε να επικοινωνούμε καλύτερα μαζί τους και να καταλαβαίνουμε πως αισθάνονται.

Παιχνίδια για ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – παιχνίδια για παιδιά με αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση και προβλήματα όρασης.

Τα παιχνίδια αποτελούν υπέροχα εργαλεία για παιδιά με αυτισμό. Τα βοηθούν να αλληλοεπιδράσουν με τους άλλους και με το περιβάλλον τους, καθώς δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν με τα παιδιά της ηλικίας τους και πολλές φορές δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν. Επιπλέον βοηθούν τους γονείς να αποκτήσουν μια πιο δυνατή και ουσιαστική σχέση με τα παιδία τους.

Πρόγραμμα «Παιχνίδια φτιαγμένα από τη Μαμά» – 2010

Με αφορμή την 30η επέτειο της PlanToys, το 2010 δημιουργήσαμε το έργο “Mom-Made Toys” ως ένα τρόπο να ανταποδώσουμε στην κοινωνία. Μαζί με τις μητέρες των παιδιών με αυτισμό, με εγκεφαλική παράλυση και προβλήματα όρασης η PlanToys σχεδίασε και παρήγαγε μια σειρά παιχνιδιών που βοηθούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης τους. Η σειρά αυτή των παιχνιδιών διανεμήθηκε δωρεάν από εμάς σε όλους τους αντιπροσώπους μας παγκοσμίως, οι οποίοι και τα παρείχανε δωρεάν σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ειδικά σχολεία. To 2017 η PlanToys πραγματοποίησε το πρόγραμμα αυτό για 2η φορά, χαρίζοντας σε εκατοντάδες παιδιά στην Ταϊλάνδη δώρα για την Πρωτοχρονιά!