Νέα

Βιώσιμη εταιρεία και Πιστοποιήση FSC

Η PlanToys ξεχωρίζει ως η πρώτη εταιρεία ξύλινου οικολογικού παιχνιδιού παγκοσμίως και ίσως η μόνη ακόμα που μπορεί και λέγεται Βιώσιμη Εταιρεία.

Βιώσιμη Σκέψη

Βιώσιμα Υλικά

Βιώσιμη Κατασκευή

Η διαφορά με τον όρο οικολογική είναι τεράστια.

Είναι Βιώσιμη. Είναι η πρώτη και η μόνη εταιρεία στον κόσμο που κατασκεύασε παιχνίδια από βιώσιμο ξύλο καουτσουκόδεντρων, το 1981.

 

Πιστοποίηση FSC – Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών – Γιατί η PlanToys δεν την χρειάζεται!!!

Η PlanToys δεν έχει πια πιστοποίηση FSC.

Ο κύριος λόγος είναι ότι η πιστοποίηση FSC αφορά τη χρήση ξύλου από δέντρα, τη στιγμή που η PlanToys χρησιμοποιεί ξύλο από δικές της φυτείες που έχουν δημιουργηθεί για εμπορικούς σκοπούς (οι φυτείες δεν νοούνται από τον οργανισμό FSC ως «δέντρα»).

Οι συγκεκριμένες φυτείες καουτσουκόδεντρων της PlanToys παρέχουν λάτεξ στο εμπόριο, που είναι κύρια χρήση των δέντρων αυτών και η PlanToys χρησιμοποιεί το υπολειπόμενο ξύλο και λάτεξ/καουτσούκ για τη δημιουργία παιχνιδιών αντί της καύσης τους. Παράλληλα ανανεώνει διαρκώς τις φυτείες της με δικά της έξοδα. Χωρίς την αξιοποίησή τους για την κατασκευή των παιχνιδιών, τα δάση αυτά αποψιλώνονται – παράγοντας διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα – μιας και παύουν να παράγουν λατέξ μετά από 25 χρόνια.

Επομένως, η PlanToys είναι περιβαλλοντικά καλύτερη και πιο ευσυνείδητη από τη πιστοποίηση FSC. Αν έπρεπε να ακολουθήσει τις επίσημες οδηγίες για τη πιστοποίηση FSC, η εταιρία μας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει-καταστρέψει δάση που δεν δημιουργήθηκαν εκ των προτέρων για το σκοπό της παραγωγής και ΕΠΕΙΤΑ να τα αναπληρώσει, πληρώνοντας παράλληλα στην FSC τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος που φέρει η πιστοποίησή τους (ένας ακόμα λόγος που δεν ανανεώσαμε τη πιστοποίηση).